top of page
  • Yazarın fotoğrafıHakan Sönmezöz - Kamp Direktörü

BE Camp Kamp Tesis Açılıyor!!!

Friends Kampları kurucuları Hakan ve Tuba Sönmezöz'ün uzun yıllardır hazırlıklarını yaptığı BE Camp Kamp Tesisi 2021 Yaz Döneminde faaliyete geçiyor.

İzmir'in en güzel ilçelerinden Urla'da faaliyete geçecek olan BE Camp için geri sayım başladı. Araştırma ve proje çalışmalarının 2015 yılında başladığı tesis 2021 yaz döneminde ilk kampçılarını misafir etmeye hazırlanıyor.


Neden Friends Kamp Merkezi?

Pandemi süreci tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kampçılık sektörünü derinden etkiledi. BE camp, gençlerin ve ebeveynlerin yeni normaldeki ihtiyaçları göz önüne alınarak ortaya çıktı.

Covid-19 sonrası dünyada ve Türkiye'de pek çok firma kapanırken, Türkiye'de bir ilk olacak BE Camp Kamp Tesisi nasıl hayata geçti? Bu süreçte kampçı adaylarını ve ebeveynleri neler bekliyor? Tesiste ne tür etkinlikler var? Bu sorunların cevaplarını BE Camp yöneticisi ve Friends Kampları direktörü Hakan Sönmezöz'e sorduk.


Koç olmak sorumluluk almayı ve örnek olmayı gerektirir .

Friends Kampları'nın kuruluşu olan 1997 yılından bugüne Türkiye'nin ve dünyanın farklı noktalarında otellerden campinglere kadar bir çok tesiste kamplar gerçekleştirdik. Hepsinde güzel deneyimlerimiz oldu. Ama aklımızda her zaman sadece çocuklar ve gençler için tasarlanmış, dünyada standartlarında kendimize ait bir kamp tesisi kurabilme hayali vardı.


Kurucu ekip olarak gelecek nesillere bir eser bırakmak istedik.

Hayat, "Geldim, yaşadım ve gittim" diyecek kadar basit olmamalı.

BE Camp, sadece bir tesis projesi değil. Bundan çok daha ötede bir misyon taşıyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz, pandemi süreci ile birlikte oldukça zor bir dönemden geçiyorlar. Covid-19 nedeni ile ortaya çıkan kısıtlamalar, insanın en temel ihtiyaçlarından olan yeni insanlarla tanışma, arkadaşlık kurma, yüz yüze iletişim, kültürel ve sportif etkinlikler ve seyahat etme gibi sosyalleşme olanaklarını neredeyse tamamen ortadan kaldırdı. Bundan en çokta çocuklar ve gençler negatif etkilendi.


BE Camp, bizlerin, koçlarımızın, kampçılarımızın ve ebeveynlerimizin ortak hayali idi. Uzun yıllar üzerinde sohbetler yaptık. Fikirler ürettik, dünyadaki örnekleri inceledik, ihtiyaçları belirledik, çizimler yaptık. İlk önemli adımı 2016 yılında attık. Yaptığımız geziler ve incelemeler sonucu Türkiye'de uluslararası katılımlı bir kamp tesisi için doğru lokasyonun Ege olduğuna karar verdik. Araştırmalarımız bizi havası, doğası, rüzgarı, kültürü, mutfağı ve ulaşım olanakları ile İzmir'in şirin ilçesi Urla'ya getirdi. Kamp tesisine uygun özellikte arazinin bulunması yaklaşık 9 ay sürdü. Şu anda tesisin yapılmakta olduğu araziyi görür görmez doğru yeri bulduğumuzu hissettik. Araziyi aldıktan sonra projeyi hayata geçirmek için ailece İstanbul'dan Urla'ya göç ettik. Artık bizler için yeni bir yolculuk başladı.


Çalışmalarımızın projeye dökülmesi, gerekli maddi imkanların hazırlanması, resmi izinlerin alınması gibi süreçler tamamladıktan sonra inşa çalışmaları başladı. Doğa dostu bir konsept ile kurulacak olan tesis tamamen Friends Kampları'nın öz kaynakları ile hayata geçiyor. Bu nedenle bizi yıllardır destekleyen ve çocuklarını bizlere emanet etmeyi tercih eden velilerimize teşekkür ediyoruz.


Web sitemizin galeri bölümünde göreceğiniz proje 2021 bahar döneminde tamamlanmış olacak ve 2021 yaz tatili ile birlikte faaliyete geçecek. Tesis içinde bazı bölümler ihtiyaca göre etaplar halinde yapılacak. İlk misafirlerimizin özellikle eski kampçılarımız olması bizler için çok önemli. Çünkü onlar bu hayalin hayata geçmesindeki en önemli motivasyon kaynağımız.


BE Camp içerisinde bir kamp tesisinden yer alması gereken tüm bölümler mevcut. Konaklama üniteleri, restoran, mutfak, danışma ofisi, havuz, spor alanları, müzik-sanat-film atölyeleri, çok amaçlı salon, dans pisti, konser alanı, kamp ateşi, bisiklet ve yürüyüş parkuru ve dinlenme alanları gibi tüm ihtiyaç duyulan birimler 6000 m2 içinde yerleştirildi. Web sitemiz üzerinde projenin detaylarını ve hikayesini inceleyebilirsiniz.


Pandemi süreci nedeni ile bu yaz minik gruplar halinde kampçıları kabul edeceğiz. Zaten kamp anlayışımızda eskiden olduğu gibi butik şekilde devam edecek. Kamp direktörleri ve kamp ekibi olarak tüm kampçılarımız ve ebeveynleri ile birebir tanışıp iletişimde olacağız. Kamp sonunda her kampçı ile bir hatıramız olacak.


BE Camp ile yıllar içerisinde daha çok çocuğun ve gencin, kamp deneyimi yaşamasına, hayallerini gerçekleştirmesine ve kendi kanatları ile uçabilmesine destek olmak istiyoruz. Bu zorlu dönem sonrasında çocuklarımızın keyifli ve motive edici bir kampa ihtiyaç duyduklarının bilincindeyiz. Pandemi nedeni ile kısıtlı sayıda kampçı kabul edebileceğimiz için velilerimizden kayıtlar konusunda bize erken ulaşmalarını rica ediyoruz.


Kampta görüşmek üzere.





Hakan Sönmezöz


122 görüntüleme
bottom of page